perjantai 21. elokuuta 2015

Välityslalla jättiyyteet

Ilkeimmät povaavat, että vuodenvaihteessa 2015-2016 suomalaisella välityslalla jyvät karsiutuvat akanoista. He uskovat, että suuri osa tumpelovälittäjistä saa kenkää kun joka toisella välitysliikkeessä työskentelevällä on oltava LKV-tutkinto.

ooooo

Mahti-Ahtin mielestä on upeaa, että paskamaisen huonosta maineesta kärsivälle alalle asetetaan uusia pätevyys- ja osaamisvaatimuksia. Toivottavasti uusi laki on ensimmäinen askel kohti kiinteistönvälittäjien raskaan ja vaativan työn parempaa arvostusta.

ooooo  

Uusi kiinteistönvälittäjien pätevyysvaatimuksia kiristävä laki ei - yllätys, yllätys - saa alalla kaikkien hyväksyntää. Isot yritykset ovat tyytyväisiä asuntomyyjien osaamisen mittaamiseen, mutta useilla pienillä ei-pankkisidonnaisilla välitysliikkeillä ja pankkisidonnaisten ketjujen itsenäisillä franshisingyrityksillä on tiedossa isoja murheita.

ooooo

Pääkaupunkiseudulla kymmenillä yrittäjillä edessään ennen vuodenvaihdetta suomeksi sanottuna kusiset paikat. Tilanne on katastrofaalinen, jos kymmenen hengen välitysliikkeessä vain vastaavalla hoitajalla on LKV-tutkinto. Se tietää sitä, että yhdeksästä myyntineuvottelijasta vain yksi saa jatkaa yrityksen leivissä 1.1.2016.

Danske Bankin omistaman Kiinteistömaailman itsenäisistä franshisingyrityksistä vahvistusta LKV-pätevyyteen kaipaavat ainakin seuraavat pääkaupunkiseudulla toimivat asuntomyymälät:  Aitio Businesss Park (9 välittäjää / 3 LKV-pätevää), Töölö (6/1), Malmi (12/3), Puistola (6/1) Konala (11/3).

Pahin tilanne lienee kansainvälisessä REMAX-ketjussa. Ketjun Helsingin välittäjistä vain vajaalla kolmanneksella on tällä hetkellä LKV-pätevyys. Lähtöpassit on tiedossa kymmenille.

Vivan 19:sta välittäjästä 7 on LKV-tutkinto, eli viittä odottaa kilometritehdas.

ooooo

Huoletta uutta vuotta voivat odottaa pankkisidonnaiset Huoneistokeskus ja OPKK. Heillä LKV-pätevien määrä ylittää jo nyt selvästi minimivaatikseksi asetetun 50%.

ooooo

Mahti-Ahtin mielestä tulevaisuudessa jokaisella välitystyötä tekevällä tulisi olla vähintään LKV-pätevyys. Onnenonkijat, helpon rahan perässä juoksevat ammattitaidottomat tunarit ja kaikenmaailman helppoheikit ovat liian kauan saaneet mustata alan mainetta.     



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti