tiistai 30. huhtikuuta 2019

Markan mies, viiden markan vahinko

Myyntiturva on vuosia väittänyt saavansa sille välitykseen uskotuista asunnoista parempia hintoja kuin keskimäärin muut kiinteistönvälittäjät.

Myyntiturva lupaa: pienempi palkkio, parempi hinta. Se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta ja siksi  Mahti-Ahti päätti tutkia asiaa.

oooooo   

Suomalaisen median pikkurillinsä ympärille käärinyt Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola onnistui vuosia sitten kusettamaan oikein kunnolla Kuningaskuluttaja -ohjelman toimittajia. Hän sai nämä tutkivat journalistit vertaamaan Myyntiturvan välittämien yksiöiden toteutuneita myyntihintoja kilpailevien välitysliikkeiden kaikkien asuntojen (yksiöt, kaksiot, kolmiot, neliöt) toteutuneisiin neliöhintoihin. Myyntiturvalla ei tuolloin ollut välityksessään juuri muita kuin pieniä yksiöitä ja oli päivän selvää, että tulokset saatiin näyttämään Metsolalle suopeilta. Metsolan miinaan kävelleet toimittajat saisivat kyllä hävetä.

oooooo

Myyntiturva onkin jaksanut vuodesta toiseen mainostaa sitä, että Kuningaskuluttaja -ohjelman mukaan Myyntiturvan asiakkaat saisivat paremman hinnan asunnoistaan kuin muiden kiinteistönvälittäjien asiakkaat.

Mahti-Ahtin tutkimuksissa paljastui, että Myyntiturvan markkinoinnissa käyttänä väite, on täyttä hölynpölyä.

Kinteistönvälittäjien hintaseurantapalvelun mukaan helmi-maaliskuussa Helsingissä myyntiin 630 alle 60 neliön asuntoa. Niissä keskimääräinen toteutunut neliöhinta oli 5627 euroa.

Kaikki kiinteistönvälittäjät mm. Myyntiturva syöttävät kaikki myymässä kohteet hintaseurantapalveluun. Helmi-maaliskuussa hintaseurantapalvelusta löytyi 21 kappaletta Myyntiturvan välittämiä alle 60 neliön asuntoja. Niissä keskimääräinen toteutunut neliöhinta oli 5103 euroa, eli 524 euroa (9,3%) huonompi kuin keskimäärin kiinteistönvälittäjillä.

oooooo

Mitäpä me tästä opimme? Markan mies teki viiden markan vahingon. Välityspalkkiossa tonnin tai kaksi säästänyt myyjä menetti Myyntiturvan asiakkaana keskimäärin 9,3 prosenttia toteutuneessa myyntihinnassa. Se on esimerkiksi 200.000 eurosta 18.600 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti