keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kenelle kellot soivat?

Suomalainen kiinteistövälitys on historiallisessa murroksessa. Alalla menee huonosti. Välityspalkkiot ovat puolittuneet, asuntojen myynti romahtanut ja kaiken lisäksi kulut ovat tuplaantuneet johtuen älyttömän pitkistä myyntiajoista. Mahti-Ahti veikkaa, että tänä vuonna tullaan hautaamaan satoja välitysalan yrityksiä ja joka kolmannelle  välittäjälle 4000:sta tulee lähtö uusiin haasteisiin.

ooooo

Kenelle kellot soivat? Millaiset välittäjät menestyvät nykymarkkinoilla? Ketkä saavat siipeensä?

ooooo

Mahti-Ahti ennustaa, että turpiinsa saavat pankkisidonnaiset ketjut (Kiinteistömaailma, OPKK, Huoneistokeskus, Aktia, SKV). Kentällä kukasta kukkaan lentävät ja mettä keräävät työläiset (=rivivälittäjät) eivät yksinkertaisesti pysty elättämään keskusyksiköiden pulskia kuningattaria ja kuhnureita. Pankkisidonnaiset pelastuvat vain piipahtamalla pankki-isännän paksulla kukkarolla.

Mahti-Ahtin eilen julkaisema lista eri välitysliikkeiden myyntivarastoista tukee tätä väitettä. Kymmenillä pankki-sidonnaisilla asuntomyymälöillä oli kaupan hyllyt tyhjillään (=ei yhtään asuntoa välityksessä Helsingistä).

oooooo

Kunnia kukko ei tule laulamaan välitysalan härikölle Myyntiturvallekaan. Asiantuntijat ovat jo pitkään ihmetelleet yhtiön miljoonasatsausta markkinointiin. Mahti-Ahtin laskuopin lyhyenkin oppimäärän mukaan yhtiön mainoskulut ovat suuremmat kuin sen keräämät palkkiotuotot. Miten sellainen business voi olla kannattavaa? Mistä yhtiö kaivaa tuloksensa?

Mahti-Ahti ennustaa, että nykymenolla Myyntiturva tekee "igglot" ja menee turvalleen.

ooooo

Aina luotettavan 7 Päivää -lehden mukaan Suomen asuntomarkkinoita nykyisin hallitsevat ja teeveestä tutut sielunsiskot Kaisa ja Mira ovat oman lukunsa välitysalalla. Parivaljakko, jonka näytöt kiinteistönvälittäjinä rajoittuvat lähinnä suuriin puheisiin, on saanut shampanjalla ja luksuselämällä höystetyillä esiintymisillä kollegojen niskakarvat pystyyn. Heitä pidetään välitysalan "tukiaisia" - naisina, jotka haluavat hinnalla millä hyvänsä julkisuuteen.

oooooo

Mitä välitysalalla sitten tulee tapahtumaan vuonna 2015?

Mahti-Ahti veikkaa, että voittajaleiriin tulevat kuulumaan itsenäisten yrittäjien muodostamat HUOM, Remax ja nopeasti uusiin tuuliin sopeutuvat, pienillä kiinteillä kuluilla elävät ei-pankkisidonnaiset välitysliikkeet.

Hyvä uutinen on se, että välityspalkkiot tulevat kääntymään nousuun.Tyhjiin puheisiin ja lupauksiin kyllästyneet asiakkaat ovat jatkossa valmiit maksamaan enemmän ammattitaidosta ja kauppaan kohtuullisessa ajassa johtavasta tekemisestä.

oooooo

Sohaistaan nyt sitten lopuksi kunnolla pesää ja nostetaan saippuasarjojen kuningattarien sijasta julkisuuteen muutama oikeasti kovanluokan välittäjä pääkaupunkiseudulta. Mahti-Ahti itse kuuluu tietysti tälle listalle, mutta huonoja eivät ole myöskään Tarja-Liisa Saviharju , Juha Kittilä, Anna Toppinen, Linda Fagerström, Juhani Mähönen, Peter Juslin, Heidi Luumi, Anne Kero, Saija Hakola-Tikanoja ja Andrei Koivumäki. Kannattaa seurata heidän ammattitaitoista tekemistä.

  

 



       


1 kommentti:

  1. Kuinka moni mainituista välittäjistä löytyy verolistoilta? Verolistan top 10 - kiinnostaisi!

    VastaaPoista